Basında Biz

26.06.2019 999

Genç mucitler hünerlerini sergiledi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Bilim ve Sanat Şenliği'nde öğrenciler birbirinden ilginç projelerini sergiledi.

AĞRI (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Bilim ve Sanat Şenliği'nde öğrenciler birbirinden ilginç projelerini sergiledi. 

26-06-2019

 - Ses dalgasıyla gaz moleküllerini hareket ettirdiler

Fatih Ortaokulu öğretmenlerinden Müşerref Turgut, öğrencileriyle geliştirdikleri "Alevin Dansı" isimli proje sayesinde ses dalgalarıyla gaz moleküllerini hareket ettirmeyi başardıklarını söyledi.

Ses dalgalarının alternatif enerji kaynağı olarak kullanılabileceğini vurgulayan Turgut, şunları kaydetti: 

"Projemizin ismi Alevin Dansı. Bu projeyle sesin enerji olduğunu kanıtlıyoruz. Bunun için bir ucu tüpe bağlı bir mekanizma kurduk. Diğer ucumuzdan da elastik bir ürün geçirip hoparlörümüzden ses dalgaları gönderiyoruz. Bu sayede tüpün içinden geçen ses dalgaları, gaz moleküllerini hareket ettirerek alevlerin alçalıp yükselmesini sağlıyor."

Birbirinden ilginç projeleri ilk defa gören vatandaşlar da şenlik alanında stantları gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

Kaynaklar

https://www.star.com.tr/yerel-haberler/genc-mucitler-hunerlerini-sergiledi-3595745/

https://www.haberturk.com/agri-haberleri/15393595-genc-mucitler-hunerlerini-sergiledi

http://www.dogubayazitgazetesi.com/haber/dogubayazittaki-genc-mucitler-hunerlerini-sergilediler-23286.html

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kuş Yuvaları Minik Sahiplerini Bekliyor

Fatih Ortaokulu öğretmenleri, eTwinning projesi kapsamında öğrencilerimizle birlikte hazırladıkları kuş yuvalarını okulumuza yerleştirdiler.

26-06-2019

AĞRI - Doğubayazıt Fatih Ortaokulu'nda görev yapan Tugay ERDEM, "Hayvanları Sevelim, Koruyalım" adlı eTwinning projesi kapsamında öğrencilerle birlikte hazırladıkları kuş yuvalarını 25/03/2019 tarihinde okulumuza yerleştirdiler.

Projenin öncelikli amacı öğrencileri doğa ve hayvan sevgisini aşılamaktır. Proje kapsamında sadece kuş yuvalarının malzeme temini yapılmış olup kuş yuvaları tamamen öğrenciler tarafından tasarlanmıştır. Öğrencilere kuş yuvalarını boyamaları noktasında yardım eden öğretmen arkadaşlarımız yuvaları yerlerine yerleştirmiş ve projenin bir sonraki adımı olan kedi evlerinin hazırlığına başlamıştır.

Öğrencilerin bu süreçte minik dostlarımıza birer yuva hediye ettikleri için son derece mutlu oldukları gözlemlenmiş ve projenin, projeye katılmayan diğer öğrencilerin de ilgisini çektiği görülmüştür.

Bu projeyi yürüten başta Türkçe öğretmenimiz Tugay ERDEM olmak üzere diğer öğretmen arkadaşlarımıza ve emeği geçen öğrencilerimize sonsuz teşekkür ederiz.

Kaynak

http://www.eba.gov.tr/haber/1553587885

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Okulumuzda DynEd Yarışması Başladı

Fatih Ortaokulu, bilgisayar temelli eğitim sürecini içeren DynEd yabancı dil programının kullanımını teşvik etmek amacıyla yarışma düzenledi.

26-06-2019

AĞRI - Doğubayazıt Fatih Ortaokulu İngilizce öğretmeni Burak DEMİR, bilgisayar temelli eğitim sürecini içeren ve bugüne kadar geliştirilmiş en kaliteli yabancı dil programı olarak kabul edilen DynEd programının kullanımını teşvik etmek amacıyla bir yarışma düzenledi.

Görsel ve işitsel materyallerle zenginleştirilmiş eğitim süreci sonunda öğrenmenin çok daha kalıcı hale geldiğini vurgulayan Burak DEMİR, DynEd programının şimdiye kadar yapılmış en kaliteli yabancı dil programlarından biri olduğunu vurguladı.

Öğrenciler arasında DynEd kullanım oranını arttırmak amacıyla düzenlenen yarışma kapsamında 07/06/2019 tarihinde en yüksek puanı elde eden öğrenciye tablet bilgisayar hediye edilecek olup programdaki en yüksek puan olan 12 puana ulaşan öğrencilere de başarı belgesi verilecektir.

İngilizce öğretmenimiz Burak DEMİR'e ve projeye destek veren diğer tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yarışmaya katılan öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Kaynak

http://www.eba.gov.tr/haber/1553588676